Als je meer wilt weten over het gezond werken met beeldschermen, oftewel ergonomisch werken met computers, dan is de workshop beeldschermwerk iets voor jou!
Heb je aan het eind van de dag stijve schouders of een duf gevoel in het hoofd? Heb je RSI klachten? of heb je geen klachten maar wil je graag weten hoe je deze klachten kan voorkomen? Of wil je weten hoe je de werkplek ergonomisch kan inrichten?
(Bij ernstige klachten of een individuele aanvraag is een werkplekonderzoek met privé training mogelijk een betere optie)
onderwerpen die aan bod komen
- Wat zijn de mechanismen die tot klachten leiden?
- Hoe kan je klachten voorkomen?
- De zin en onzin van ergonomische hulpmiddelen
- Hoe richt je je werkplek goed in?
- Wat is de invloed van stress en werkdruk?
- Welke rol speel je zelf in deze processen?
Hoe ziet zo’n workshop er dan uit?
De workshop word vooral interactief, met veel ruimte voor inbreng en vragen van de groep. Jij weet veel meer van je werk dan ik en samen weten we een heleboel! Als basis kunnen we een presentatie gebruiken zoals powerpoint of Prezi, maar tegenwoordig geef ik ook wel eens workshops ‘kaal’ omdat je dan een heel andere interactie krijgt, eigenlijk veel leuker!
Om een goede interactie mogelijk te maken hanteer ik een maximum van tien personen per workshop.
Maatwerk
Mijn workshop gezond werken met beeldschermen is eigenlijk altijd maatwerk. Vooraf breng ik in kaart waar de behoeftes liggen en pas daar de training op aan. ook tijdens de workshop kunnen we als nodig nog nuances aanbrengen. Door de 20 jaar ervaring die ik in het werkveld heb opgedaan als therapeut, adviseur en trainer is het eenvoudig om ter plekke nog aanpassingen te doen.
Tijdsinvestering
Een workshop gezond werken met beeldschermen duurt ongeveer anderhalf uur, maar kan ook worden uitgebreid naar behoefte. soms worden meerdere sessies gepland om een leertraject te realiseren. Zelf houd ik niet zo van heel lange workshops omdat je toch maar zoveel informatie tegelijk kan verwerken.